Natura nu a fost generoasă cu toate femeile, așadar există anumite femei care sunt nevoite să apeleze la operația de mărire a sânilor, una dintre cele mai frecvente și mai obișnuite intervenții chirurgicale estetice, pentru a se putea bucura de un bust generos.
Dacă îți dorești să-ți mărești sânii, ar trebui să ții cont de anumite aspecte foarte importante înainte de a lua această decizie.
Cum aleg corect?
În primul rând, nu ar fi o idee prea bună să-i spui doctorului că îți dorești aceleași modele precum cele pe care îl vezi la vedetele tale în diverse reviste. În plus, nu uita că unele fotografii pot fi modificate, așadar există mari șanse ca busturile pe care le apreciezi să nu arate așa în realitate.
Fiecare persoană este diferită, așadar nu toate mărimile de implanturi se potrivesc tuturor femeilor. Indicat ar fi să iei în calcul anumiți factori cum ar fi dimensiunile și forma corpului tău. De pildă, forma implantului se va alege în funcție de toracele tău – lățimea sa (a implantului) nu trebuie să o depășească pe cea a sânului natural.
În cazul celor rotunde, lățimea este egală cu înălțimea, iar pentru fiecare diametru pot exista mai multe proiecții și consistențe.
În cazul silicoanelor anatomice, lățimea va fi calculată în funcție de cea a sânului natural; pentru fiecare aflându-se diferite înălțimi și proiecții.
De altfel, cercetările indică faptul că cele mai multe proceduri chirurgicale realizate ulterior operației de mărire a bustului constituie, de fapt, intervenții făcute cu scopul de a corecta implanturile puse. De exemplu, există cazuri în care pacientele care și-au dorit un volum mare inițial, au revenit pentru a se opera ca să obțină, mai apoi, un volum mai mic.
Scurt istoric
Primele proteze mamare din silicon au fost realizate în anul 1961 de către chirurgii americani Thomas Cronin și Frank Gerow. Cei doi au observat că pungile umplute cu sânge ar avea dimensiunile potrivite pentru implanturi, iar de atunci se poate observa o evoluție spectaculoasă pe care au cunoscut-o silicoanele (cum sunt denumite popular).
În anul 1962 a fost realizată prima operație de augumentare mamară. De-a lungul timpului, implanturile rotunde erau umplute fie cu ser fiziologic, fie cu silicon.
Tipuri de silicoane – avantaje și dezavantaje
În general, se remarcă două tipuri de silicoane în mod deosebit: tipul anatomic (în formă de „lacrimă” sau „de picătură”) și tipul rotund.
Denumirea de „implant anatomic” se datorează formei sale cu contur înclinat sau în pantă care umple mai mult partea de jos a sânului decât partea de sus, mimând forma anatomică a sânilor naturali.
Acestea oferă o proiecție mai mare decât implanturile rotunde cu același volum dat și pot constitui o alegere potrivită în cazul sânilor lăsați (ptoză mamară). De aceea, implanturile mamare de tip anatomic au un aspect mult mai natural decât cel rotund.
În schimb, acestea din urmă tind să fie mai flexibile (ușor adaptabile) și se simt mai fluide în sâni comparativ cu cele de tip anatomic. De asemenea, în comparație cu silicoanele anatomice, prețurile unor implanturi de tip rotund sunt mai reduse.
Cele în formă de lacrimă sunt umplute cu gel siliconic înalt coeziv și sunt concepute pentru a menține o formă stabilă în permanență.
Aceste implanturi conferă o formă și o senzație mult mai apropiată de țesutul natural al sânilor.
Indiferent de decizia pe care o vei lua, este recomandat să stabilești împreună cu chirurgul tău estetician care este tipul de implant care ți se potrivește.